15+1 februári ajándékötlet - hazai műhelyekből

15+1 februári ajándékötlet - hazai műhelyekből

Elkészült az idei kis válogatásunk is, ha szeretnétek meglepni egymást akármikor egy hazai készítésű aprósággal, ide mindig vissza lehet majd nyúlni!

Tavalyhoz hasonlóan most is szeretnénk kiemelni, hogy nem az a célunk, hogy hatalmas költekezésre buzdítsunk, de a jó dolgokat igenis érdemes megünnepelni - ha valaki nem élmény vagy saját készítésű ajándékot szokott adni, akkor jó ötlet lehet egy hazai finomság / termék, amit később együtt fogyaszthatnak el vagy használhatnak. 

Ár tekintetében a bejegyzésben 790 és 9900 Ft közé esik minden, így mindenki kedvéhez, ízléséhez és pénztárcájához mérten nézelődhet.

1. Schall Eszter képeslapok 
Aki volt már nálunk, biztosan ismeri a visszafogott színekkel és érdekes felületekkel kombinált meseszerű rajzokat amikben egy biztosan közös: valahogy elérik, hogy azt érezzük, ezek a figurák pont mi vagyunk a grafikákon és pont nekünk szólnak éppen ebben a pillanatban.

Képeslapok, 790 Ft

2. Cocoon szappanok
A piliscsabai családi vállalkozás kezei közül kikerülő szappanokból többfélét is tartunk mindig készleten, sőt mi magunk is ezeket használjuk: valóban fenntartható forrásból származó forrásból beszerzett alapanyagok, rusztikus formák és visszafogott illatok jellemzik mindet- ráadásul nagyon kényelmes használni őket és elég sokáig is tartanak.

Szappanok,1700 Ft

3. Rózsavölgyi Csokoládémanufaktúra csokoládék
Tőlünk nem messze a budafoki műhelyben a legnagyobb szeretettel és odafigyeléssel készülő bean-to-bar táblák a klasszikustól a legmeglepőbb ízekig: a levendulaolajjal ízesített csokoládék mellett lazacolajosat is kínálunk, sőt, még 100% kakaóbabból állót is - a bátraknak és az ínyenceknek.

Csokoládék,1990 Ft

4. AUTISTIC ART teakeverék és repce krém méz
Az igazi win-win-win ajándékok azok, ahol nem csak a készítő, de egy támogatott alapítvány is bekerül a képbe - ráadásul a termék egészséges, finom és az ajándékozó és megajándékozott együtt is el tudja fogyasztani. Az 1000TEA teaházzal együttműködve elkészült egyedi csomagolású, máshol nem kapható, különleges minőségű teát Lakatos Renáta autista fiatal grafikái díszítik. Lágy, világos, illatos, fehér tea és ázsiai citromfű keverék a kora tavaszi napokra. A termék megvásárlásával autista fiatalokat támogatsz.
Tea és méz tökéletesen kiegészítik egymást: termelői repcemézünket 10 féle grafikával kínáljuk.Réti Kristóf, Lakatos Renáta, Bihari Laci, Kalocsai Nóri, Pados Zulejka, Szappanos István és Zana Kristóf autizmussal élő fiatalok rajzai díszítik az üvegeket. A termék megvásárlásával autista fiatalokat támogatsz.

Autistic Art tea, 2500 Ft

5. Herbarium üdvözlőlapok
Szinte minden válogatásunkba bekerülnek a gyönyörű préselt virágos üdvözlőlapok, amiket a multifunkcionalitásuk tesz tökéletes ajándékká (az esztétikum mellett): a boríték és a kinyitható kártya mellett egy-egy préselt növényt találunk a pakkban, amely átadva képeslapként, később faliképként is működhet. Tavaszi virágokat minden alkalomra!

Herbarium lapok, 3000 Ft

6. Bio- és ökológiai gazdálkodásból származó borok
St. Donát, Barta, Vida, Centurio és Levente - mi a közös bennük? Magas minőségű, ízletes borok, gondos elkészítés és minél természetközelibb hozzáállás a borkészítéshez: hol már minősítéssel, hol pedig lassú, de kitartó átalakulással, tanulással.

Borok, 1990 Ft-tól

7. WANDERLUST élménygyűjtő füzet
Évről évre találunk benne újdonságokat: pipáld ki, amit átéltél, hagyd üresen, amit szeretnél és húzd át amit nem, ennyire egyszerű. Nem kell mindent komolyan venni, próbáljátok ki egyedül, ketten, párban, barátokkal, hárman, négyen, százan! Angolul és magyarul is elérhető!
Wanderlust HU/EN, 2800 Ft

8. STAMPP réz (és ezüst) ékszerek
Minimalista réz függők nyakláncokon vagy fülbevalókon kedves kis figurákkal - tényleg mindenkinek. Termlszetvédőknek és hegyek imádóinak, állatbarátoknak és spirituális világnézetűeknek - kézzel készítve. Kreatívabbak egyenkarkötőt és készíthetnek két azonos kis függő felhasználásával!

Nyakláncok, 3500 Ft

9. SZAKACSNIKI selyem hajgumik
Gondosan nevelt növényekkel, kézzel festett selyem alapanyagok alakulnak át Niki kezei között és öltenek formát gyógynövényekkel töltött szemmaszkként vagy éppen scrunchie hajgumiként. Sötét antracit, felhőkék, rózsa vagy éppen nyers és zöld színek elérhetőek a boltban - limitált darabszámban.

Hajgumik, 3000 Ft-tól

10. BFJZTLN - Könyvjáték a szerelemről
Könyv és játék - olyan nincs, hogy valaki az egyiket ne szeresse! Egyedül, de akár ketten is ki lehet tölteni a hol vicces, hol elgondolkodtató, hogy egy kicsit intim játékokkal teletűzdelt oldalakat - játékra fel, minden este minimum egy feladat legyen a cél!

BEFEJEZETLEN, 3490 Ft

11. Nebouxii támogatói zoknik
Vidám színes zoknik, kinek otthonra, kinek az utcára - de semmiképpen sem a szekrény mélyére. Eszter zoknijai megadott tematika mentén vezetik az embert, gyakori kollaborációkkal és szebbnél szebb formákkal, természetese a kezdetek óta aszimmetrikusan. Az új támogató kollekcióval 10%-ot a Magyar Madártani Egyesület, a Mindenki fogadjon örökbe egy kiskutyát alapítvány és a Mnarani Aquarium szervezete kap meg, így állatbarátoknak kötelező darabok!

Zoknik, 3600 Ft-tól

12. Touch Me Not Clothing fejpántok
Színes biopamut fejpántok és fülvédők a mindennapokhoz, egy méretben. A GOTS minősítésű alapanyagok amellett, hogy puhák, megfelelő körülmények között készültek - végül pedig a TMN budapesti műhelyében lettek kiszabva és összevarrva.
Biopamut fejpántok, 4900 Ft

13. TODASBONOBAS beton figurák
Ebben a public art projectben az állatok világa és az emberi társadalom között vont párhuzamot Aurora és Emőke és igyekeztek felhívni a figyelmet olyan természeti összefüggésekre, amelyeken keresztül újraértelmezhetjük saját, emberi viselkedésünket. Apróság, de annál nagyobbat üt az üzenet.

Beton figura, 4900 Ft

14. Nemes Anita printek
Budapest, Balaton Északi-part vagy a Déli? Körgangos házak vagy budapesi fürdők? Bicikli vagy roller? Humoros nyomatok risograph technikával, amik mind egy-egy történetet mesélnek el. Ha ezek közül van kedvenc helye a megajándékozottnak nem lehet mellélőni egyikkel sem, sőt - érdemes akár programajánlattal / jeggyel /saját készítésű kuponnal átadni, tuti lesz a siker!

Északi part rizograf print, 7500 Ft

15. Szakácskönyveink
Zero waste, saláták, vegán ételek, krémek, snackek - vagy egyszerűen finom ételek szépen elkészítve? Ne zárjunk ki senkit, de vonjunk be mindenkit, ez az alapelvünk. Lehetnek neked is bármilyen elveid az étkezésed tekintetében, igyekeztünk szép és hasznos hazai alternatívákat találni a konyhádba, amik a legtöbbször albumként is megállják a helyüket!

ZERO WASTE könyv, 9500 Ft

 
+1 OVER THE LIMIT: Plantethics nyakláncok
 
Ólomüveg medálok láncon, 21600 Ft