Apró ajándékok és ötletek - nem csak Bálint-napra

Apró ajándékok és ötletek - nem csak Bálint-napra

Idén februárban összegyűjtöttünk egy csokorra való kisebb ajándékot a tervezőinktől és készítőinktől: ha szeretnétek meglepni egymást akármikor (és ide beletartozik a Valentin nap is) valami hazai készítésű aprósággal, ide mindig vissza lehet majd nyúlni!

Félreértés ne essék: nem az eszetlen költésre buzdítunk a szerelem ünnepén, de a jó dolgokat igenis érdemes megünnepelni - és ha valaki nem élményt, kedvességet, vagy saját készítésű ajándékot szeretne adni, akkor nem gondoljuk ördögtől valónak, hogy egy hazai finomságot / terméket válasszon, amit később együtt fogyaszthatnak el vagy használhatnak. 

Most az első körben úgy válogattunk, hogy 590 Ft és 5900 Ft közé essen minden, így tényleg sok választási lehetőség van, mindenki kedvéhez, ízléséhez és pénztárcájához mérten.

 

1. A Green Guide Budapest képeslapokon sok-sok kevésbé ismert tér, park, utca és érdekesség is felbukkan a fővárosból. Ha van olyan kedvenc helyetek, ahova el szoktatok időnként sétálni, esetleg első randis parkotok, vagy épp rajta van a grafikán a jelenlegi vagy egy régi lakásotok utcája, szuper ajándék lehet egy ilyen lap pár kedves szóval vagy egy invitálással a hátoldalán.

GGBP képeslap, 590 Ft (csak a boltban)

 

2. Nem sok magyarázatot fűznénk ehhez a választásunkhoz: növényimádó pároknak dupla telitalálat a rizográf technikával készült grafika, amit A6-os méretű képeslap és A5-ös méretű nyomat formájában is megtaláltok nálunk.

Thinking of you ... and plants képeslap/nyomat, 590-890 Ft (több szín a boltban)

 

3. Koccintsatok egy jót otthon (hol máshol) akár a Valentin nap, akár más örömére a nálunk is kapható kisüzemi MONYÓ sörökkel, most éppen 6 féléből választhattok a boltban: Cherry Hero a gyümölcsös sörök kedvelőinek, Dead Rabbit a citrusos-kesernyés sörökre szavazóknak (és a 9,1%-os alkoholtartalma miatt a bátraknak), Flying Rabbit az IPA rajongóknak, Black Mamba a kísérletezőknek (vaníliás, zabpelyhes aromákkal), American Beauty a könnyedebb, mézes Pale Ale-re és Bipolar Bear a White IPA-ra vágyakozóknak.

MONYÓ sörök, 790 - 890 Ft (csak az üzletben)

 

4. Egy 100+ éves letterpress géppel készülő üdvözlőlapok, rusztikus papíron, gyönyörű grafikákkal, amiket később egy kis keretbe kihelyezve is tudtok nézegetni. 

INK üdvözlőlap, 990 Ft

 

5. Egy neked, egy neki, ennyire egyszerű a képlet: vékony, növényi festett karkötők kézzel csomózva, a szivárvány minden színében.

Botanika karkötő,1500 Ft

 

6. Kézzel készült szappanok egy családi manufaktúrából a Pilis szívéből: ajándékozzatok egymásnak bio, állatokon nem tesztelt, méltányos kereskedelemből származó, prémium alapanyagokból készült, hihetetlenül finom illatokat (idén főleg aktuális).

Cocoon szappanok, 1700 Ft

 

7. A teljesen egyedi, kézzel megformált fa evőeszközökből 4 félét találtok nálunk: önmagában is szuper ajándék, de ha összekötöd egy meghívással egy jó kirándulásra, piknikre vagy nyári sátrazásra - vagy akár egy közös főzésre, biztosra veheted a hatalmas mosolyokat.

Fa evőeszköz, 2590 Ft

 

8. Otthonra, munkahelyre, kocsiba, de gyakorlatilag bárhova elfér egy kis bio levendulaolaj, amit csepegtethettek párologtatóba pihenés idejére vagy akár a párnára is elalvás előtt (de egy megfelelő bázisolajhoz adva akár DIY masszázsolajként is átadhatod).

Szomódi Levendulás illóolajok, 2500 Ft

 

9. A már jól ismert vegyszermentes teakeverékek egy újabb verziója Beh Marianntól: ezúttal fűszeres fekete tea formájában fekete berkenye, narancs, hibiszkusz, szegfűszeg, rózsabors és rózsa hozzáadásával két féle kiszerelésben: most üveges (50g) és papírtasakos (100g) formában is megtalálod nálunk.

Szerelem tea, 2300 Ft 

 

10. Fel a kezekkel, aki szeretne egy ilyet kapni és azonnal kitenni a falra - meglepetésből saját készítésű kerettel is jó ötlet lehet odaadni, a pici szív pedig egy nagyon szerethető kis részlet a két színben is kapható szitanyomaton.

SKY print, 4300 Ft (csak online)

11. Ajánló nélkül: egy nagy finom bio minősítésű furmint, jó koccintást a konyhában!

Egy kis furmint, 4400 Ft

 

12. A Greenway gyertyákkal könnyű örömöt szerezni: finom illatokkal, szójaviasz alappal, kézi öntéssel készülnek Ildi műhelyében, ráadásul kiemelkedően gyönyörű home és lifestyle fotókkal készülnek hétről hétre.

Szójagyertya, 4500 Ft

 

13. Főzzetek együtt, jelölj be recepteket előre: Vida Kata frissen megjelent könyve vegetáriánus és többségében vegán receptgyűjteményként bizonyítja, hogy hazai alapanyagokból is könnyű színes és változatos fogásokat készíteni. A diós céklakrém, a kéksajtos cukkini, a currys sárgarépakrém mellől elmaradhatatlan - nagyrészt gluténmentes - snackek is ideálisak a különféle diétát tartók számára is. A recepteken kívül rengeteg hasznos tippet is kapunk a zöldségek vásárlásához, tárolásához és a környezettudatos étkezéshez.

Idei, hazai, zöld vegetáriánus / vegán szakácskönyv 4500 Ft

 

14. Szabad szerelem szobor: a pingvinek megmutatják hogy a szabad szerelem természetből fakadóan létezik, mikor azonos nemű párt választanak maguk mellé. "Kutatók beszámolói szerint az azonos neműek kapcsolata több száz fajnál fordul elő a természetben. A pingvinek világában is, vannak heteroszexuálisok, biszexuálisok és homoszexuálisok. Több tanulmányban is olvashatjuk, hogy a hím pingvineknek több mint egy harmada flörtöl a többi hímmel. Sok esetben azt is dokumentálták, hogy udvarolnak és párosodnak is egymással. Akár tojást is képesek kikölteni, hogy apák lehessenek."

TODASBONOBAS szobor, 4900 Ft

 

15. Lakberendezés függőknek mindig jól jöhet egy szép szárazvirág csokor, hogy feldobják vele a közös helységeket, ráadásul sok-sok évig veletek maradhat, emlékeztetve az átadására mindkettőtöket!

Lunaria szárazvirág csokor 5900 Ft (csak a boltban)